کد خبر:۶۹۲۰۲۶
میرباقری در دانشگاه رضوی:

جریانی به دنبال مدرنیزه کردن جامعه است/ ریشه‌های تاریخی این تفکر در دوران سازندگی و اصلاحات مشهود است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: جریانی دنبال مدرنیزه کردن جامعه ما است و اگر جایی دینداری مانع شود و در تعارض با الگوی توسعه غربی قرار گیرد، قرائت دینی جامعه را تغییر می‌دهند.
امید ملائی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، آیت‌الله سید محمدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان رهبری ظهر روز گذشته در جلسه «تبیین الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت» که در دانشگاه علوم رضوی مشهد برگزار شد، الگوی اسلامی ایرانی را نوعی پیشرفت در جهان اسلام دانست و گفت: وجود این الگو در شرایطی است که ما یک تمدن رقیب داریم و آن، مدعی تمدن و توسعه پایدار در جامعه جهانی بوده، تمام ساختارهای لازم جهانی را نیز ایجاد کرده است.

 

میرباقری افزود: هدفی که این تمدن از توسعه دارد، تحول همه جانبه‌ای است که به‌افزایش تولید و پیشرفت‌های مادی منجر می‌شود و همه شئون زندگی بشر امروز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما در حال واگرایی از جامعه جهانی هستیم؛ متذکر شد: ما چهار موضع‌گیری می‌توانیم در برخورد با الگوی تمدن غربی داشته باشیم، اول اینکه الگو را بدون تغییر بپذیریم.

 

وی شکل دیگر برخورد با این الگوی توسعه‌ای را پذیرش با حق شرط دانست و اضافه کرد: به تعبیر دیگر الگوی توسعه را اخلاقی کنیم، مانند مدل کشور ما، کما اینکه ادعا شده بود، ژاپن اسلامی»!

 

میرباقری اظهار کرد: جریانی دنبال مدرنیزه کردن جامعه ما هستند و اگر جایی دینداری مانع شود و در تعارض با الگوی توسعه غربی قرار گیرد، قرائت دینی جامعه را تغییر می‌دهند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به‌ریشه‌های تاریخی این جریان از زمان مشروطه تا امروز؛ بیان کرد: ریشه‌های تاریخی این تفکر  در دوران سازندگی و اصلاحات مشهود است.

 

وی از رویکرد دوم، تعبیر به‌رویکرد مدرنیته اسلامی کرد و گفت: رویکرد سومی که می‌توانیم در برخورد با توسعه غربی داشته باشیم، انزوا است که به‌طور کامل از آن، تبری و تحرز بجوییم، نمونه این رویکرد را می‌توان عده‌ای که به‌شکل کوچک در اطراف طالقان هستند، عنوان کرد.

 

میرباقری چهارمین و کامل‌ترین رویکرد را روش امام(ره) و مقام معظم رهبری دانست و متذکر شد: این مدل، استحاله است، یعنی الگویی مدرن و اسلامی در مقیاس جهانی که در تقابل با الگوی تمدن غربی، آن را در خود حل می‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: کسانی که مدعی اسلامی کردن توسعه غربی هستند، یا اسلام را نمی شناسند یا تمدن غربی را یا هر دو را که بیشتر جزء دسته دوم هستند!

میرباقری اضافه کرد: ما معتقد به‌دو الگوی پیشرفت و توسعه بشری در جهان یعنی جبهه انبیاء و  جبهه مقابل انبیاء هستیم.

 

وی خاطرنشان کرد: سنت را نمی‌توانیم با این الگو تغییر دهیم و اگر مکتبی نتواند امکانات و مقدمات سازوکارهای تمدن و پیشرفت را فراهم کند، نمی‌تواند ادعای جهانی شدن داشته باشد.

 

میرباقری با بیان اینکه ما دو تعریف از پیشرفت و تحول  داریم، دو جبهه حق و باطل که درگیری تاریخی دارند و هر دو مدعی تکامل بشر هستند، یکی از این تعاریف است، افزود: باید بتوانیم سنگرهای کلیدی پیشرفت را در مقیاس جهانی فتح کنیم، باید برنامه توسعه طراحی کنیم، برنامه‌ای که برای بنیان‌های اجتماعی بشر مفید باشد، لازم است. 

 

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: ما نمی‌توانیم الگویی برای تمدن و تکامل و پیشرفت طراحی کنیم و کاری به‌الگوی جهانی نداشته باشیم، چراکه رقیب غربی این اجازه را به‌ما نمی‌دهد.

 

وی بیان کرد: رقیب غربی ما در بحث توسعه، به‌دنبال استحاله فرهنگ‌های دیگر درون فرهنگ خود است و برای تحقق این آرمان‌ها، اگر  جامعه‌ای اصرار بر حفظ فرهنگ خود داشته باشد، این رقیب حتی دست به‌حمله نظامی هم می‌زند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار